Gå til hoved indhold

Afledning af drænvand

Nedenfor kan du læse om håndtering af vand fra forskellige typer dræn.

Omfangsdræn

Vand fra omfangsdræn ved kloakerede bygninger betragtes som nedsivende regnvand (tag- og overfladevand). Ved omfangsdræn forstås drænledninger etableret i umiddelbar nærhed af en bygnings fundament med det formål at tørholde kældre.

I fælleskloakerede oplande skal drænvand tilkobles fællesledningen, mens drænvand i separatkloakerede oplande som udgangspunkt skal tilkobles regnvandsledningen. Såfremt en matrikel separeres forud for separering af oplandet, er det derfor vigtigt at tilkoble evt. omfangsdræn til ejendommens regnvandssystem. På forureningskortlagte grunde skal vand fra omfangsdræn som udgangspunkt ledes til spildevandsledningen.

Tilslutning af drænvand fra omfangsdræn kræver som udgangspunkt ikke forudgående tilladelse fra Gentofte Kommune. Omfangsdræn skal sikres mod tilbagestuvning fra kloak. Drænledninger er private anlæg, der skal vedligeholdes af grundejer.

Drænvand fra kunstgræsbaner

Drænvand fra kunstgræsbaner kan være forurenet med miljøfremmede stoffer fra banerne og betragtes i så fald som spildevand. Tilslutning af drænvand fra kunstgræsbaner til afløbssystemet kræver tilslutningstilladelse.

Se afsnit om tilladelser

Andre typer dræn

Andre typer dræn som eks. markdræn, grundvandssænkende dræn, dræn fra græsplæner og andre grønne arealer m.v. betragtes ikke som spildevand eller regnvand (tag- og overfladevand), men som vand omfattet af vandløbsloven. Disse dræn må som hovedregel ikke tilsluttes offentligt afløbssystem.